dilluns, 1 de juliol del 2024

energia verda a les escoles minguella




Des de fa unes quantes setmanes a Escoles Minguella disposem de plaques solars, cosa que ens ha permès fer un pas endavant cap a un consum energètic més sostenible.

Es tractava d’una opció que ja feia temps que havíem contemplat, i ens faltava veure quines possibilitats teníem. Així que a principis de curs vam estudiar opcions d’espais on es poguessin instal·lar plaques amb criteri de tenir una exposició solar adequada i que no quedés compromès el seu ús a la instal·lació de les mateixes.

Així, es va concloure que disposàvem d’una teulada on hi cabien 13 plaques amb bona orientació al sol, i un petit terrat on n’hi podíem instal·lar 6 més.

A continuació, es va determinar quina zona energètica de l’escola era la millor per associar-la a la producció de les plaques, que es va considerar que era la que incloïa la cuina, ja que la càmera frigorífica i els congeladors consumeixen sempre, fins i tot en dies o setmanes en què no hi ha activitat lectiva a l’escola.



Finalment es va dur a terme la instal·lació, i ara ja podem gaudir, per una banda, d’una font d’energia verda (fotovoltaica) que, si bé no cobreix totes les necessitats d’electricitat de l’escola, si que suposa una bona aportació d’electricitat d’autoconsum, una aportació d’electricitat fotovoltaica a la xarxa en moments que en sobra, i un estalvi important en l’energia obtinguda de la xarxa elèctrica. I, per altra banda, d’un equipament tècnic que farà de recurs pedagògic i permetrà a l’alumnat observar-lo i conèixer-ne el funcionament en el moment de treballar les energies renovables.

Com a escola verda, estem molt satisfets d’haver pogut fer un pas més cap a la sostenibilitat i poder gaudir d’energia verda!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada