divendres, 28 de juny del 2024

L'ESCOLA PAU PICASSO CREA UN HORT ESCOLAR PER PROMOURE LA CURA D'AQUEST I UNA ALIMENTACIÓ MÉS SOSTENIBLE I SALUDABLE

Recentment, moltes escoles han començat a implementar horts escolars com a part dels seus programes educatius, reconeixent els beneficis que aquests aporten en diversos àmbits. Un hort escolar no només és un espai per conrear plantes, sinó que també serveix com a eina educativa per promoure la sostenibilitat, l'alimentació saludable i el desenvolupament de competències ecològiques entre l’alumnat.

En el nostre cas, des del curs de 4t de primària s’ha creat un hort escolar. D’aquesta manera, des de l’escola es pretén fomentar una alimentació equilibrada, ja que els i les estudiants tenen l'oportunitat de conèixer els aliments que cultiven, fet que els anima a provar-los i a incorporar-los a la seva dieta.

Així mateix, respecte a la cura i al manteniment d’aquest hort, amb l’ajuda d’una professional externa, s’ha fabricat una màquina de compostatge; prèviament havent tractat els tipus de residus adequats per a incorporar-los en aquesta, i els que no ho són.

Per això, els delegats verds de 4t de primària, s’encarreguen de recollir els residus orgànics del  menjador, i abocar-los a la màquina. Emprant així, una tècnica ecològica de manteniment .

En definitiva, amb aquesta proposta es pretén promoure valors ecològics i hàbits saludables, tot afavorint una educació pràctica i vivencial per a l’alumnat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada