Recursos locals

Recull de recursos educatius sobre contaminació marina per plàstics

Durant el curs escolar 2021/22, el seminari de formació de les Escoles Verdes de Badalona es va centrar en com treballar el tema de la contaminació marina per plàstics. Fruit d’aquesta feina, vam conèixer un munt de recursos pedagògics aportats pels formadors i també pels propis centres de la xarxa. Tots aquests recursos han estat recollits en una complerta guia interactiva elaborada des de l’Ajuntament de Badalona. 

Guia pràctica de compra verda escolar


Durant el curs escolar 2008/09, les escoles verdes van elaborar una diagnosi de les compres que realitzaven en relació al material d’oficina i escolar (paper, llapis, marcadors, etc.), equips informàtics, servei de menjador de l’escola, productes de neteja i higiene i manteniment (fluorescents, bombetes, pintures,...). A partir d’aquestes diagnosis i del recull de bones pràctiques ambiental dels centres, l'Àrea de Medi Ambient va elaborar la Guia pràctica de compra verda escolar.

Recull de recursos per conèixer Badalona

El curs 2011/12, es va iniciar l’elaboració d’un recull de recursos per conèixer la ciutat i obtenir-ne un aprofitament pedagògic (sortides a espais naturals i urbans, dades per elaborar treballs a l’aula, activitats de coneixença varies, etc).

L’objectiu és disposar d’un espai de referència on es recullin uns recursos elaborats amb criteris de sostenibilitat: que es desenvolupen en l’entorn proper, per a conèixe’l i desplaçar-se caminant o en transport públic, que no suposin un cost econòmic i que puguin realitzar-se a partir dels propis mitjans sense suport extern.

La font dels recursos i activitats que us presentem és la Xarxa: activitats que fan les pròpies escoles i recursos creats per l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona.

Aquest recull, que s’anirà ampliant amb el temps, està obert a la participació de tots els centres educatius que vulguin incloure les seves activitats que realitzen per conèixer Badalona.


Sortida a Montigalà. Escola Llibertat
Sortida a Sant Geroni de la Murtra. Escola Antoni Botey
El Mercat de Sant Roc. Centre Mare de Déu de l'Assumpció
Itineraris urbans i de natura en GPS
Itineraris per la Serralada de Marina
Itineraris de les masies
Informació dels parcs urbans
El pont del petroli
Dades Ambientals de Badalona
Biblioteques de l'Escola de Natura i de l'Escola del Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada