dilluns, 11 de març de 2019

L’ESCOLA GARBÍ PERE VERGES DE BADALONA GAUDEIX D’UNA PASSEJADA PER SANT JERONI DE LA MURTRA PLENA DE CONTINGUT PEDAGÒGIC


El diumenge 3 de març, Dia Mundial de la Vida Silvestre, des de l’Escola Garbí Pere Vergés de Badalona vam organitzar una passejada per la natura de St. Jeroni de la Murtra en la que van participar famílies d'infantil i primària i els alumnes de geografia de segon de batxillerat.

Al llarg del passeig vam poder observar la diversitat de l’entorn, l'impacte de l’home sobre el mateix i fer fotografies de foto denúncia o de foto diversitat per participar en l'acció d'Escoles Verdes pel Dia Mundial del Medi Ambient d’enguany.


Aquesta activitat va estar preparada per un equip interdisciplinari de docents de l’escola per treballar diferents aspectes de la Serralada de Marina durant la sortida.

Valorem satisfactòriament l'assoliment dels objectius que ens proposàvem, que eren els següents:

- Fer fotografies de fotodiversitat o fotodenúncia amb l’objectiu de participar de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient conjuntament amb la XES-Bdn.
- Descobrir i gaudir de l’entorn natural de proximitat passejant.
- Aprendre a identificar elements geològics i vegetals.
- Reflexionar sobre l’ús del territori al llarg del temps.
- Introduir conceptes de geografia del paisatge.

Arrel d'aquesta experiència el curs vinent entrarem en programació la sortida de territori i paisatge
adreçada al batxillerat. I a banda, refarem el format per tal d'adreçar-lo a les famílies de primària de manera que posem l'incís en el procés de cerca, recollida i classificació.

Podeu veure aquí les fotografies de la sortida.

També podeu consultar en els següents enllaços alguns documents elaborats per a la sortida:

Guia Sant Jeroni de la Murtra - famílies.Ed.2
Dossier sortida multidisciplinar a Sant Jeroni de la Murtra

Cap comentari:

Publica un comentari