dimecres, 5 de juny del 2024

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 2024

Com cada curs escolar, des de la nostra xarxa celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient amb diferents activitats. Enguany, amb el context de sequera en el qual ens trobem, la proposta s’ha centrat al voltant de l’aigua. Al llarg del curs s’ha treballat amb l’alumnat com fer-ne un ús eficient d’aquest recurs tan valuós i hem aprofundit en conceptes com la petjada hídrica, és a dir, l’aigua que es fa servir en la producció d’aliments o en la fabricació de bens i serveis. 

Per ajudar als infants a visualitzar “l’aigua virtual” que contenen els aliments que mengem, la proposta ha estat plantar un enciam a l’escola i registrar tota l’aigua que fem servir per regar-lo fins el moment de collir-lo. Això ens ha servit d’excusa per reflexionar sobre tota aquella aigua que contenen els aliments de manera indirecta però que no veiem. 

Alguns centres de la xarxa han anat més enllà investigant la petjada hídrica de diversos aliments per acabar proposant un “menú estalviador d’aigua” que menjarà tota l’escola en el dia d’avui per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient i recordar-nos a tots i totes que l’aigua és essencial per a la producció d’aliments i, per tant, per a la vida, i cal fer-ne un bon ús.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada