dimarts, 27 de juny del 2023

EDUCACIÓ PER A LA SOSTENIBILITAT A COP DE PEDAL

Els dies 13 i 15 de juny els grups d’alumnes de 6è de Primària d’Escoles Minguella vam tenir l’oportunitat de poder participar a l’activitat Pedals als parcs i les platges de Badalona, una proposta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en fase de proves, que combina l’educació ambiental amb un itinerari amb bicicleta, com a foment de la mobilitat sostenible, i que pot arribar a formar part del Cicle d’Activitats als Parcs, Platges i Rius Metropolitans.

El punt d’inici de l’activitat va ser l’aula d’educació ambiental de Ca l’Arnús, on ens van explicar aspectes de l’AMB (com el significat, el motiu d’existir i els àmbits en els que treballa) i, a continuació, alguns consells pràctics de l’ús i el funcionament de la bicicleta i el casc. Un cop informats, vam agafar les bicicletes i cascs que ens havien preparat i iniciàrem l’itinerari.

El grup d'alumnes va anar circulant amb les bicicletes, tots junts, amb el control dels responsables de l’activitat i els mestres, baixant per la riera Canyadó i pel Passeig Marítim fins al Port de Badalona, per trams de carril bici i de circulació compartida, tot fent aturades per conèixer aspectes ambientals i culturals de la nostra ciutat (la neteja de les platges, la sorra i les dunes, la important presència d’algues al mar, l’estàtua de l’Anís del Mono, els espigons del port, etc).

Un cop acabada la darrera explicació, ja al port, vam emprendre el camí de tornada cap a Ca l’Arnús, aquest cop d'una tirada i fixant-nos també en les estacions de lloguer de bicicletes de l’AMBici del Passeig Marítim, instal·lades recentment.

Tant de bo que molts més nens i nenes puguin gaudir d'aquesta activitat sobre rodes ja que ens ho vam passar molt bé, tot aprenent aspectes ambientals i desplaçant-nos per Badalona d’una forma ben sostenible!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada