divendres, 2 de juny del 2023

Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient 

En motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), els centres de la nostra xarxa organitzaran una sèrie d'accions, sota el lema "Badalona té tela! Jo reestreno, jo reutilitzo",  encaminades a conscienciar alumnat i famílies sobre l’impacte ambiental de la roba.

A Catalunya es consumeixen actualment més de 22kg de roba per habitant i any i la tendència és a l’augment. De mitjana la gent compra un 60% més de roba que fa 15 anys i la conserva la meitat de temps. Aquest fenòmen ha rebut el nom de fast fashion i representa un greu problema ambiental, doncs la indústria tèxtil és una de les més contaminants del món. Per conscienciar sobre aquesta problemàtica i fomentar la reutilització de roba, les Escoles Verdes de Badalona organitzem diverses activitats al llarg de tota la setmana del 5 de juny. 

L’activitat central que es farà a tots els centres serà un intercanvi de samarretes entre l’alumnat, amb la idea que la roba que ha quedat petita als alumnes més grans pugui ser "reestrenada" per altres alumnes, tal i com indica el lema de l’acció: "jo reestreno, jo reutilitzo". En paral·lel a l’intercanvi de samarretes, molts centres organitzaran també altres accions com ara desfilades de models amb roba de segona mà, gymkanes, debats, campanyes informatives realitzades per l’alumnat, concursos, difusió de vídeos i fotografies a través de les xarxes socials, etc... 

Per fer arribar el missatge també a les famílies, se'ls hi repartirà el tríptic informatiu de la campanya "La cara oculta de la teva roba" que va engegar l’Ajuntament de Badalona fa uns mesos. Aquest tríptic el podeu consultar aquí i conté informació sobre l’impacte ambiental dels teixits, així com consells senzills que permeten vestir i tenir cura de la roba de  manera més sostenible. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada