dimecres, 25 de maig del 2022

Els professors de la XES-Bdn visitem l'EDAR de Montcada

Aquest curs 2021-22 el seminari de formació dels professors de la XES-Bdn versa sobre la contaminació marina: què és, d'on prové i què podem fer per evitar-la. Durant les sessions formatives hem conegut diverses propostes i recursos didàctics que podem fer servir per treballar amb l'alumnat aquesta problemàtica. Una d'aquestes propostes és visitar una estació depuradora d'aigües residuals (EDAR), per conèixer amb els alumnes de manera vivencial com de contaminada arriba l'aigua provinent de les llars i quin procés se segueix per depurar-la abans d'abocar-la al medi. 

Per conèixer de primera mà amb el professorat com és l'activitat, el passat 28 d'abril vam realitzar la visita guiada a l'EDAR de Montcada i Reixac que ofereix l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del seu programa d'educació ambiental "Compartim un Futur".



Aquesta visita va ser molt enriquidora i ens va permetre reflexionar sobre la responsabilitat de cada usuari a l'hora de fer una gestió sostenible de l'aigua i evitar-ne la seva contaminació. La impressió general va ser que la visita podria ser també molt profitosa per ser realitzada amb alumnes, tant de primària com de secundària.

Trobareu més informació sobre aquesta i altres activitats que ofereix l'AMB aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada