dimarts, 21 de març del 2017

Esmorzars saludables a l’Antoni Botey


A principi de curs l’escola, promoguda per la comissió d’escola verda, va passar un full informatiu a les famílies explicant com podien fer els esmorzars dels seus fills i filles més saludables. Els aconsellàvem evitar la brioxeria i les begudes ensucrades com els sucs industrials i els batuts, a causa del seu alt contingut en sucre. 
Anteriorment, havíem promogut i havíem aconseguit establir el consum de fruita un cop a la setmana (dijous, dia de la fruita). Però fins ara no ens havíem “atrevit”  a portar a terme una acció més contundent. Aquest curs, però, vam entendre que era el moment. A infantil ja es va anar treballant el curs anterior, i les famílies estaven molt receptives i preocupades pel tema.
Els pares van acollir bé la iniciativa, tot i que van expressar alguns dubtes sobre què passava si un dia portaven alguns dels productes “no recomanats”. Els tutors van aclarir aquests petits malentesos de principi de curs.
Posteriorment, durant una setmana del primer trimestre, ens vam proposar observar els tipus d’esmorzar dels nens i nenes de la nostra escola, per tal de “mesurar” l’impacte de la nostra iniciativa. Vam repartir una graella a cada tutor on havien d’anotar l’esmorzar dels seus alumnes (entrepà, galetes, fruita...), si portaven suc, paper d’alumini o si no portaven res.
Més tard, aquestes graelles es van buidar i es va analitzar si hi havia algun cas especial (famílies que no seguien la iniciativa dels esmorzars saludables, nens que contínuament no esmorzaven a l’escola, etc)
El que hem observat és que a la majoria de classes hi ha molt pocs alumnes que no segueixen les orientacions proposades a principi de curs. Per tant, estem satisfets amb la participació i implicació de les famílies. Creiem que la iniciativa ha calat bé en les nostres famílies.

A continuació us podeu descarregar (clicant a la imatge) la circular de principi de curs en la qual demanàvem col·laboració a les famílies, i la graella que vam passar als tutors per observar i reflexionar sobre l’impacte de la iniciativa.

CIRCULAR PER LES FAMÍLIES

GRAELLA PELS TUTORS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada