dimecres, 15 de juny de 2016

Setmana de l'aigua a l'escola Salvador EspriuL’escola Salvador Espriu hem estat treballant l’aigua la setmana del 29 de març a l’1 d’abril.

Durant aquesta setmana cada classe va buscar un moment per parlar de l’aigua i reflexionar sobre la seva  importància.

A la sala central de l’escola hi havia una exposició sobre l’aigua que es podia  visitar i una petita biblioteca amb un recull de contes i llibres de consulta.Els alumnes d’Educació Infantil van treballar a l’aula amb el conte La Wahiva i l’aigua.

L’AMB va realitzar amb els alumnes de Cicle Inicial a l’escola el taller “Coneix millor l’aigua!“. Aquí teniu algunes fotografies.També amb l’ajut de l’AMB els alumnes de Cicle Mitjà van baixar a la platja per poder estudiar i conèixer millor l’ecosistema de les platges metropolitanes. Un taller molt profitós per a tots nosaltres.
Els nois i noies de cinquè i de sisè van fer un  treball sobre els murals de l’exposició “L’aigua al segle XXI “. Van fer grups de quatre alumnes i cada grup s’havia de centrar a treballar un pòster seguint les propostes didàctiques basades en l’informe de les Nacions Unides sobre el desenvolupament dels recursos hídrics al món. Van tenir dues sessions per fer el treball en grup i finalment van dedicar una altra sessió per posar en comú els diferents aspectes tractats.

També us passem un seguit d’adreces relacionades amb el tema per si us pot anar bé per treballar a l’aula:

-           L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) posa a l'abast un seguit d'activitats educatives i lúdiques per a alumnes dels tres cicles de primària, encaminades a divulgar el coneixement d'un element bàsic com és l'aigua i fomentar-ne l'ús responsable: cliqueu aquí.

-           Aigües de Barcelona també té una activitat destinada als escolars de primària on es treballa el cicle natural i urbà de l’aigua: cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada