dilluns, 25 d’abril del 2016

Sant Jordi a l’escola Garbí Pere Vergés Badalona

Eco drac i drac solidari amb el col·lectiu de discapacitats psíquics

Com cada any, des de fa més de 10 anys, a l’escola fem un drac de Sant Jordi amb material de reutilització. L’objectiu final és entendre que tirem molt de material que, en primera instància hauríem d’estalviar, i que podem encara aprofitar per fer-ne ús alternatiu.

Hem fet dracs amb 10.000 cd’s, amb 900 ampolles de plàstic, amb caixes de cartró, amb 20.000 pots de iogurts, i tetrabrics d’entre altres materials.
Les condicions sempre són que el material sigui de rebuig, que pugui ser portat  per tots a l’escola, que és pugui comptar i emmagatzemar, que se’n pugui fer un drac i que en acabat es pugui reciclar correctament. 
Aquest any, amés a més, hem afegit la condició de que el material aportat pogués tenir valor solidari. És per  això que hem triat els taps que, un cop desmuntat el drac, donarem a la fundació El Maresme. Aquesta fundació privada del Maresme pro persones amb discapacitat intel•lectual és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies.

Enguany hem recollit 50.526 taps  amb els que hem anat construint el drac sostenible i solidari.

Estem molt contents. La gran participació, d’ Infantil fins Segon de Batxillerat,  demostra que som solidaris i sostenibles.


Amb el procés hem pogut aprendre més sobre el material dels taps, fer-ne recompte i estadístiques, inventar formes diferents de manipular-lo per aconseguir el què volíem, la logística de l’emmagatzematge, entre molts d’altres temes.

I a partir d’ara, amb l’empenta que hem agafat,  seguirem recollint taps per l’Associació Amics d’en Biel.

Pensem que l’emoció de la construcció conjunta del drac fa que quedi registrat en el nostre imaginari individual i comunitari la importància de fer un bon ús dels materials que ens envolten.  En el fons es tracta d’intentar visibilitzar les bones pràctiques de forma participativa.

Si voleu veure la presentació amb les imatges de construcció del Drac que tenim la nostra web, cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada