dijous, 3 de juny del 2021

ELS OCELLS DE LA NOSTRA ESCOLA

Per fer natura i observar animals no cal anar gaire lluny!

A l'Escola Artur Martorell hem iniciat una nova activitat de descoberta de la natura més propera: els ocells de la nostra escola, un meravellós món natural que tenim ben a prop!

A l’espai del migdia els monitors i monitores de menjador surten al pati o al parc de Can Solei - Ca l’Arnús amb els seus grups a veure ocells.

Per reconèixer les aus que venen al pati i a la pineda, tenim una preciosa cartellera en forma de mussol que protegeix una làmina magnífica facilitada per en Jac Cirera, pare de l’escola i un apassionat de l’ornitologia. L’Àlex Mascarell, dibuixant naturalista, ha fet de forma altruista les il·lustracions, en format làmina-pòster, amb els dibuixos dels ocells que els nostres infants poden observar a l’entorn. 


Aquestes il·lustracions ens ajuden a fer un seguiment dels ocells que es poden veure al voltant de l’escola: cueretes, falciots, cotorres, garses, mallerengues…, potser amb sort descobrirem alguna puput!!!

Per les observacions directes fem servir les fitxes o les lamines plastificades més petites i fàcils d’utilitzar.



I com que cal tenir cura de la natura, els alumnes han elaborat menjadores ben divertides amb material de rebuig que estan instal·lant al pati de l’escola.


És aquesta una manera senzilla i tranquil·la de fer natura amb un objectiu ben clar: veure ocells!

Per saber més sobre aus, morfologia, costums o el seu cant hi ha una completíssima aplicació creada per la Societat Espanyola d’Ornitologia per portar al mòbil! us la podeu descarregar aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada