dimarts, 18 de juliol del 2023

LA NOSTRA PETJADA ECOLÒGICA

Els nens i nenes de l’Assumpció hem treballat “la nostra petjada ecològica” en el Planeta.

Des de P3 fins a Batxillerat s’han fet un seguit de tallers, tutories i activitats; adaptades a cada nivell.

A Infantil ens vam centrar en els residus i l’estalvi de l’aigua.

A Primària en fer tallers per veure com la nostra petjada afecta al canvi climàtic

A Secundària, a 1r cicle igual que Primària i a 2n cicle calcular la nostra petjada ecològica.

A Batxillerat també vam calcular la seva petjada ecològica.

Els alumnes d’Infantil van recollir els residus dels esmorzars que generem en 2 dies.




P3: Van descobrir els contenidors de les classes i van fer la separació dels residus generats al contenidor corresponent.

P4: van fer el recordatori de la recollida de residus generats a l’esmorzar i van veure un vídeo dels alumnes de P5 com a sensibilització de l’estalvi d’aigua.

P5: van fer el mateix que P4 però també van poder observar les conseqüències tant de no fer la recollida selectiva, com de l’estalvi d’aigua a casa i a l’escola (concepte de "sequera") i es va animar a que tothom porti l’esmorzar en carmanyola. Tot presentat per 3 Powers points adaptats a les seves edats.

Els alumnes de Cicle Superior de Primària i 1r Cicle ESO van fer un taller sobre com afecta la nostra petjada al canvi climàtic, que després van portar i explicar al Cicle Inicial i Mitjà de Primària amb experiments més senzills.


I els alumnes de 2n Cicle ESO i Batxillerat vam fer una tutoria sobre la petjada ecològica: que és, com afecta la nostra manera de viure al planeta, calcular la petjada ecològica i prendre una decisió com a conjunt - classe. Després vam fer un mural i vam calcular la petjada mitjana total.


En resum, un conjunt d’activitats diverses que posteriorment vam visualitzar al vestíbul de l’escola on vam penjar el mural de la petjada envoltat de totes les activitats realitzades i els feedbacks.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada