dimarts, 4 de maig del 2021

BADACABRES, caminem? 

Els grups d’EI5 del Col·legi Badalonès han descobert l’entorn natural de Badalona, tot pasturant el ramat de més de 120 cabres de la Serralada Marina! En aquesta passejada, els ha acompanyat el pastor Fran i en Lucky Luke, un gos d’atura amb molta experiència! 

El ramat de cabres es converteix en una mesura essencial pel manteniment del sotabosc com a prevenció dels incendis forestals. L’activitat diària de pastura del bestiar garanteix als animals poder desenvolupar totes les seves funcions vitals. Així com, produir sota uns criteris que minimitzin l’impacte negatiu en el medi social i ambiental, tant en el procés de producció com el de distribució i comercialització (km 0). 

Considerem el contacte amb la natura i el medi ambient un recurs altament educatiu. El nostre futur està en mans de les properes generacions, per això és fonamental donar importància a una pedagogia verda. Aquest contacte amb la natura és beneficiós en tots els aspectes de la vida dels nens i nenes; com ara reduir l’estrès, fomentar l’autoestima, millorar habilitats socials i les funcions cognitives i incrementar el respecte pel medi ambient. 

“Hem de construir una societat més amable, més humana... i més connectada amb el món natural” 

Heike Freire


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada