dimecres, 11 de març del 2020

LES AMPOLLES DE PLÀSTIC SÓN HISTÒRIA AL BADALONÈS!


La comunitat educativa del Col·legi Badalonès va acordar dijous eliminar les ampolles de plàstic d’un sol ús de les màquines de vending que hi ha actualment al centre. La mesura tindrà un efecte immediat, i és la primera decisió del grup de treball integrat per alumnes, famílies i treballadors del centre, que l’escola ha constituït amb l’objectiu de concretar l’impacte que la declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona, a la qual el col·legi es va adherir, ha de tenir al Badalonès. En successives reunions, s’anirà concretant un pla d’acció que es vol tenir tancat abans de final de curs, i que es vol inspirar en la norma UNE-EN ISO 14001.

La primera trobada, celebrada aquest dijous a la sala d’actes de l’escola, va comptar amb la presència d’una cinquantena d’assistents. Per part dels alumnes, es va impulsar la creació de diversos grups de treball que en les properes reunions aniran aportant al debat mesures concretes i sostenibles en el curt, el mig, i el llarg termini. Que es puguin aplicar a l’escola, però també a casa. “Parlem d’accions petites i senzilles, però que poden tenir un gran impacte si som capaços de mantenir-les en el temps” va assenyalar la directora del Badalonès,  Ani Dunjó.


Per la seva banda, els representants de les famílies van acordar fer una enquesta sobre hàbits domèstics, per tenir una imatge clara de quins són els punts a millorar. Al mateix temps, van coincidir en la necessitat de fer difusió d’aquest grup de treball per fer créixer la xifra de participants de les properes trobades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada