dilluns, 27 de gener del 2020

PARTICIPACIÓ A LA SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Enguany la setmana posa el focus en l’Educació i Comunicació de la prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament en el moment  de comprar productes i gestionar aquests residus.
Els alumnes de 2n han participat amb la realització de tres activitats:

1. La construcció d’ una escultura amb residu d’un sol ús (vida útil curta) encapçalada pel rètol PENSAR/REDUIR, i acompanyada d’una torre amb el lema:"Cada vegada que no contamines, la teva petjada és més verda" amb petjades verdes i espai per omplir amb missatges.

L’hem exposat al vestíbul de l’escola i és el focus de moltes mirades.

2.Constituir-se com a  ambaixadores i ambaixadors en la prevenció de residus i decidim portar els nostres dibuixos i missatges a les botigues dels barris i de barriades properes. 



3.Elaborar una enquesta digital adreçada a tota la comunitat Artur Martorell. Totes les activitats es complementen i posen el focus en l'Educació i la Comunicació en la Prevenció de residus.

BUIDAT DE LES RESPOSTES A L'ENQUESTA

La majoria de persones sap què volen dir les 3R i força gent sap què es diposita al contenidor groc, però hi ha qui no ho té clar.
Hi ha qui no sap què és un abocador i quasi la meitat de la gent desconeix què es crema a les incineradores ni què se’n fa del rebuig urbà.
Força gent recicla, però menys de la que ens pensàvem.
El nombre de persones que redueix a casa és molt semblant al nombre de persones que redueix a la feina.
Hi ha un grup  dels que han respost l’enquesta que no reduïa i diu que ara ho farà.
La majoria de les persones opta per alternatives ecològiques en el moment d’anar a comprar i és contrària a la invasió de plàstic d’un sol ús.
Només 5 persones han dit que no creuen el que diuen els científics i només 11 pensen que no hi poden fer res, mentre la resta està disposada a actuar.
La majoria de la gent pensa que les lleis actuals són insuficients i que ens calen noves que tinguin com a objectiu reduir la producció de residus d’un sol ús, així com que cal prendre moltes altres mesures en la prevenció de residus. 

CONCLUSIONS  DEL  PROJECTE 

Valorem de manera molt positiva la nostra participació com a escola en aquest projecte Europeu. Hem detectat que a  la comunitat de l'Artur Martorell hi ha una conscienciació elevada pel tema de la prevenció i reducció de residus.  
La majoria no fa servir material de plàstic d'un sol ús, ni paper de plata ni film. 
La nostra comunitat és  conscient que les nostres accions reverteixen en el medi ambient i la seva conservació.
Equip de 2n de primària de l’escola Artur Martorell de Badalona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada