dilluns, 30 de setembre del 2019

Les escoles de Badalona se sumen a les mobilitzacions per l’emergència climàtica


Coincidint amb la Cimera pel Clima de l’ONU el passat dia 23 de setembre, el moviment estudiantil “Fridays for Future” va impulsar una setmana de mobilitzacions arreu del món, culminant en una Vaga Mundial pel Clima el dia 27 de setembre.

Segons els organitzadors, més de 7,6 milions de persones es van mobilitzar organitzant accions en 185 països d'arreu del mon.

A Badalona, les Escoles Verdes es van adherir a la protesta organitzant tota mena d’accions dins el centre: van fer cartells reivindiactius, exposicions, informacions a la cartellera verda, treball a l’aula a través de contes, lectures i visionat de videos, samarreta verda a tot el centre, un minut de silenci pel clima, concentracions al pati, lectures del manifest, etc...




Alguns centres fins i tot van traslladar les seves protestes al carrer el dia 27 de setembre a la plaça de la vila, on es van concentrar prop de 1.500 persones, la majoria estudiants de cicle superior de primària, ESO i batxillerat, però també alumnes d’educació especial i fins i tot de llar d’infants!


A la protesta es van sumar centres de tota la ciutat, no només Escoles Verdes, units per un objectiu comú: demanar als governs mesures immediates, contundents i efectives per reduir ràpidament les emissions de gasos d’efecte hivernacle.


Tot plegat, un esforç comú dels centres educatius de la ciutat per ajudar a fer entendre als més joves la magnitud del problema i la necessitat d’actuar ràpidament: des del gest quotidià fins a les grans polítiques globals. Moltes gràcies a tots i totes per la vostra dedicació i implicació!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada