dimecres, 19 de juny del 2019

Plàstic 0

Aquest any el treball de síntesi dels alumnes de 1r d’ESO del Col·legi Badalonès ha tractat sobre el problema medi ambiental que representen els plàstics. Els professors i la direcció, amb la col·laboració de l’Escola del Mar hem fet el projecte  “Plàstic 0”, un projecte que s’ha realitzat de manera similar a diversos països europeus.

Durant el projecte vam fer escultures amb residus del contenidor groc recopilats en un sol dia a casa. Vam realitzar un experiment per veure els microplàstics presents al nostre dia a dia, com per exemple en una pasta dentífrica qualsevol. També vam recollir i classificar residus plàstics de la platja de Badalona, guiats pels  professionals de l’Escola del Mar i, les dades del buidatge corresponent les hem compartit  amb els científics especialitzats del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB). 


El projecte ha aconseguit conscienciar-nos a tots nosaltres de la necessitat de què hem de reduir l’ús del plàstic, ja que en fem servir en excés. També ens hem adonat que els plàstics arriben al nostre cos i al nostre ambient en forma de microplàstics en l'aire, l'aigua i els aliments amb efectes desconeguts per a la nostra salut. Per tant, creiem que és necessari protegir el medi ambient, per això és important reutilitzar, reparar,  reciclar i elaborar materials més sostenibles.

És per això que en volem fer difusió per conscienciar al major nombre de  gent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada