dijous, 3 de desembre del 2015

Recollida selectiva d’oli de cuinar a l'Escola Garbí Pere Vergés de Badalona

Des de fa un curs, fem recollida selectiva d’oli de cuina usat a l’escola. La fundació Asproseat és la que ens proporciona a l’escola els envasos Olisses, el contenidor de recollida i és fa càrrec de  recollida de l’oli a la mateixa escola.

Asproseat és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual, física o sensorial, i altres col·lectius en risc d’exclusió social, mitjançant la creació i la gestió de Centres Especials de Treball.

Aquest projecte suposa una crida a les famílies de l’escola per a que col·laborin en la recollida de l’oli vegetal usat no només pels beneficis ambientals sinó també per la repercussió social de la recollida, ja que aquest programa va tant a favor del medi ambient com a favor de les persones amb discapacitat.

L’Olisses és un envàs hermètic, retornable que facilita la recollida de l’oli usat. Les famílies van abocant l’oli de cuina usat a l’envàs que un cop ple es deposita en un contenidor especial i ben identificat, a l’entrada de l’escola. Un cop ple la mateixa Fundació Asproseat fa la recollida i reposa els envasos.

L’oli usat pot ser un problema o un recurs, depèn de la mena de recollida i tractament posterior que se’n faci.

A l’escola van ser  els nois de tercer d’ESO els encarregats de fer la campanya de sensibilització, repartir un envàs Olisses per família, mantenir viva la campanya i fer el recompte de litres recollits. A més, la Fundació ens proporciona dades referents a la recollida, i aquestes poden ser de molta utilitat per treballar a les aules. Per exemple, durant el primer trimestre de l’any 2015, la nostra escola va recollir 306 litres d’oli, la qual cosa representa un estalvi de més de 400 kg CO2 que no van ser emesos a l’atmosfera i de 306.000 litres d’aigua que no van ser contaminats.

Aquest any repetirem experiència ja que la valoració ha estat molt positiva. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada