dimecres, 8 de juny del 2022

LES ESCOLES VERDES DE BADALONA CELEBREN EL DIA MUNDIAL DELS MARS I OCEANS


A la XES-Badalona hem dedicat aquest curs escolar 2021-22 a treballar amb mestres i alumnes la problemàtica de la contaminació marina a través de diverses sessions formatives, tallers, visites i projectes pedagògics compartits. Per concloure el curs, avui dia 8 de juny, hem celebrat el Dia Mundial dels Mars i Oceans realitzant una acció conjunta per conscienciar sobre la connexió existent entre els residus que trobem al mar i aquells residus que llencem a la via pública o introduïm directament als embornals. 


Els alumnes de les Escoles Verdes de la Badalona han sortit al carrer per crear 17 murals efímers en diferents punts de la ciutat. Els murals estan pintats al terra, al voltant dels embornals, amb dibuixos inspirats en l’ecosistema marí, amb la idea de captar l’atenció dels vianants i fer arribar millor el missatge. Aquesta actuació s’engloba dins la campanya municipal “el mar comença aquí” a través de la qual s’han instal·lat en 60 punts de la ciutat unes plaques informatives al costat dels embornals amb el missatge “el mar comença aquí, no hi llencis res”, el mateix lema que hem fet servir les Escoles Verdes pels nostres murals. 


Altres ciutats d’arreu del món han realitzat també campanyes similars instal·lant plaques informatives o realitzant pintades als embornals. En el cas de Badalona, el disseny de les plaques informatives incorpora l’imatge un dofí inspirada en el mosaic romà de la Casa dels Dofins de Badalona.

Amb aquesta actuació esperem conscienciar tant als alumnes com a les famílies i a la ciutadania en general sobre com alguns gestos quotidians, com ara llençar una cigarreta al terra, poden acabar sent perjudicials pel medi marí i cal evitar-los.

Properament publicarem un resum de la nostra acció conjunta, però de moment aquí us deixem algunes fotos:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada